Keyifli keyifli 90’lar Türkçe pop dinlediğim şu günlerde ölüm yıl dönümünün gelmesiyle beni yine yeniden hüzne boğan adamdır. Neden bilmem ama bir başka severim ben bu adamı. Böyle ağabeyim gibi. O yüzdendir ki bir başka acıtır canımı aklıma geldiğinde.

Zamanında ben lisedeyken okulumuzu ziyaret etmişliği vardır Kerim Tekin’in. O zamanlar daha “Cici Baba” şarkısı ile ünlüydü. Saçları kısa, deri pantolonu, ceketi ve kemeriyle son zamanlarından oldukça farklı bir imajı vardı. Okulumuzda söyleşi yaptıktan ve “Cici Baba” şarkısını söyledikten sonra hiç üşenmeden okuldaki bütün sınıfları teker teker ziyaret etmiş ve 5 dakikalığına da olsa bizimle sohbet etmişti. Ben hep o özverili, güler yüzlü insan olarak hatırladım Kerim Tekin’i. Kendisiyle ilgili bir anım olduğu için de hep şanslı saydım kendimi.

Tabii güzel sesi ve birbirinden güzel şarkıları da kendisinden hatıra ve miras olarak kaldı bana, bize. Yüzüne bakınca bile ne kadar iyi bir insan olduğu görülen, iyiliği gözlerinden okunan bir kişiydi. Umarım şu an hak ettiği yerlerdedir. Çünkü bu dünya o gittikten sonraki dönemde onun gibi iyi insanların olmadığı, çekilmez bir yer haline geldi. Evet özletiyor kendisini ama bir bakıma da tam zamanında kaçtı buralardan.

Öldüğünde 23 yaşında olan ve hafızamıza “Kar Beyazdır Ölüm” şarkısı ile kazınan şarkıcı. Nette müzik dinlerken yanda onun “Cici Baba” şarkısı çıktı, dedim kaç yaşında ölmüştü bu adam ben zannediyorum 30’una yakındı, nedense şok geçirdim 23 yaşında öldüğünü gördüğümde. Hatta vikipedia’da yanlış yazmışlar bile diye düşündüm. Öldüğünde 20 yaşındaymışım çok küçük de değilmişim arada 3 yaş var hani ama neden öyle düşündüm hala nedense inanamıyorum 23 yaşında öldüğüne. Herhalde yaşından çok büyük görünüyormuş rahmetli o yüzden inanamadım o yaşta öldüğüne.

1998 -2019 tam 21 yıl oldu ve seni kaybedeli.

Asla unutulmayacaksın Kerim Tekin.

Cem Arık

Facebook Yorumları