Gelişen teknoloji ile beraber müzik sektöründeki gerilemeyi görmezden gelmek kaçınılmaz bir boyuta geldi…
Yine 90’lı yıllara değinecek olursak; radyo başında kimi zaman saatlerce bekledikten sonra, hoşumuza giden bir şarkının çalmasıyla beraber kayıt tuşuna dokunuşumuzun da kontrolsüzce gerçekleştiği o heyecan dolu anlara tanık olmayan yoktur sanırım.
Teybin kayıt tuşuna bir parmak dokunuşu ile gelen o anlık mutluluk her ne kadar DJ’lerin araya bazen anekdot koymasıyla yarım kalsa da kaldığı yerden devam ederdi.
Yeni çıkan albümleri sınırlı sayıdaki müzik marketlerde bulmak ve kaset ambalajının ilk açılışındaki o koku.. Alınan ufak bir kasetin, saymakla bitmeyen büyük duygular yaşattığı bir dönem…
Şarkı dinlemenin günümüzdeki kadar kolay olmadığı, sanatçının bir albüme verdiği emeğin yine karşılığını ücret ve emekle aldığı çok güzel yıllar bıraktık ardımızda.

O yıllardan günümüze kadar gelmiş ve Türkiye’nin en iyi ikinci tenörü olduğunu düşündüğüm Burak Kut’un Türk pop müziğindeki yeri ayrıdır.

Takvimler 1994 yılının ikinci çeyreğini gösterdiğinde müzik marketlerde yerini alan ilk albümü “Benimle Oynama/Çılgınım” ile müzik severlerin karşısına çıkan değerli isim, kısa bir süre sonra yayın hayatına girecek olan Türkiye’nin ilk video müzik kanalı Kral TV’ nin açılışı ile iyi bir çıkış yapmıştır.

Kısa sürede büyük bir hayran kitlesine ulaşan sanatçı, müzik kariyerindeki başarısını çıkışından bir yıl sonra çektiği aynı albümün son video klip çalışması olan Gün Batımı parçası ile devam ettirmiştir.

İlk albümündeki başarısını MTV müzik kanalının  ödülü ile taçlandıran ünlü isim, 1995 yılında çıkardığı ikinci albümünün Amerika’da çekilen klip çalışması olan “Yaşandı Bitti” parçasıyla da devam ettirmiştir.

Müziğin dijital platformlarda yerini alması sonrasında müzik dışında oyunculuk deneyimini de test etmek isteyen Kut, bu konudaki yeteneğinden de izleyiciden tam not almıştır.
Oyunculuk dışında program sunuculuğu ve film seslendirmelerin de başarılı bir performans sergilemiştir.

Kut, müzik konusundaki yeteneğini bir çok isim gibi Single albüm ile müzik severlere sunmaya devam etmektedir.

Facebook Yorumları