Bu ay sizlere geçmiş makalelerimde özellikle değinmeyip buna özel ayrı bir makale düzenlemek istediğimden, konuyu ele almam bu aya denk geldi. Hatırlayacağınız gibi geçmiş makalelerimde Testament’in yeni dönem albüm kapak tasarımlarına değinmiştik. Halbuki Testament’in ilk dönem albümlerinin kapak tasarımları da ayrı ayrı üzerinde durulmaya değer eserlerdir.

Testament’in ilk dönem albümlerinin kapak tasarımlarına baktığımızda, hepsi birer Gerçek üsütücü nitelikli çalışmalardır. Bu makalede sizlere özellikle klasikleşen 3 albümlerine değineceğim. Bu 3 albümde sanatçı William Benson tarafından resmedilmiştir.  Tavsiyem, makaleyi okurken bir yandan da Testament açın ve dinlemeye başlayın, ortamı bütünler…

The New Order albümü:

Grubun 2.ci stüdyo albümü olan The New Order kapak çalışması, William Benson tarafından yapılmıştır. Sürrealist ve Fantastik-Realist bir tarzın egemen olduğu çalışma, uzaydan dünyayı yörüngesinden gösteren bir açıda resmedilmiştir. Uzayın derinliklerinde bir nebulanın bir şeytanın yüzünü andıracak bir forma girdiği ve dünyaya yaklaştığı görülmektedir.

Practice What you Preach albümü:

Grubun 3.cü stüdyo albümü olan Practice What you Preach ön kapak çalışması, yine William Benson tarafından yapılmıştır. Eserde egemen olan Sürrealist havayı farketmemek mümkün değildir. İncelendiğinde tıpkı çağdaş Sürrealist sanatçılardan De Es Schwertberger’in eserlerinde resmettiği taştan golemlere benzer bir grup taştan golem, ellerini yanlara açmışlar ve başlarını gökyüzüne doğrultmuşlardır. Arkada günbatımına yakın bir saatte gökyüzüne egemen olan fırtınayı görmek mümkündür.  Bir çölün ortası olarak tanımlayabileceğimiz bu ortam, bize Salvador Dali’nin resimlerini hatırlatmaktadır. Bu resmedilen çöl, aynı zamanda albümün tamamına egemen olan tepkiselliğe hoş bir kontrast oluşturmaktadır.

Souls of Black albümü:

Grubun 4.cü stüdyo albümü olan Souls of Black ön kapağı, yine William Benson tarafından yapılmıştır. Bakıldığında tamamen Sürrealist ekolde resmedilmiş bu çalışmada, yüzleri olmayan ve Lord of The Rings’deki Ring Wraith’leri andıran bir grup karanlık rahip, ellerinde ise içten içe kanayan kalpler tutmaktadırlar. Albümdeki tüm parçalara hakim olan karanlık tona uyumlu bir şekilde gökyüzünde alacakaranlık bir havada fırtına olduğu gözlemlenmektedir. Bulutların arasından yükselen dolunay ise çalışmaya gotik bir hava katmaktadır.

Kuşkusuz bu klasikleşmiş Testament albümleri, sadece sanatsal yönleriyle ele alınmayı değil, muhteviyatlarındaki müzikalite açısından da ayrı ayrı ele alınmayı gerektiren başyapıtlardır.

Gelecek ay yepyeni bir konuyla biraraya gelene değin Metal ile kalın!

Facebook Yorumları