Yıldız Tepe -1965

Türk sinemasının en değerli gerilim filmi. 2000’li yıllarda yeniden çevrilmişti ama çok boş filmdi. Neyse Fatma Girik, Ekrem Bora, Salih Güney, Ayla Algan, Atıf Kaptan gibi muhteşem oyunculardan oyunculuk resitali.. Ayla Algan’ı Ah Güzel İstanbul filminden sonra 2. izleyişim ve mükemmel. Fatma Girik’in de hafta içinde izlediğim Badem Şekeri, Yaprak Dökümü filmlerinden sonra 3. izleyişim. Siyah Beyaz filmler ne kadar kaliteli. Yıldız Tepe gerilim korkunun harmanlandığı, oyunculuğun tavan yaptığı bir film olmuş. Şimdi küfürlü salak izle unut filmlerinden değil. Çok başarılı..

Yıldız Tepe – 1965 Puanım 10/7 harikaydı. İzlenir.

 

Utanmaz Adam – 1961

Oynayanlar ünlü dublajcımız Abdurrahman Palay, Sadri Alışık Türkan Şoray, İsmet Ay, Gazanfer Özcan, Lale Oraloğlu ve Semih Serezli… Türk sineması denince artık bu filmden bahsedeceğim. Yıllarca Cüneyt Arkın dublajı yapan Palay abimizin yönettiği bu film 1948 yapımı bir Arjantin filminden uyarlama… Estetiksiz Türkan Şoray donuk bakışları ve olmayan oyunculuğu ile filmi zorlasa da mükemmel… Sinematürk bağlantısında ki yazar neredeyse filmin genel repliklerini yazmış. Türk sinemasının en iyi repliklerini bulunduruyor. İmdb Türkiye olsaydı dram yönünden 1. sıradan girerdi. Filmin başında ki saçma olayı görmezden gelirsek kusursuz bir film… Emin olun defalarca izlenecek bir aile filmi…

Filmde şu konuşma geçer;

Âdem; “Ne oldu sana bu akşam. Amma tuhaf konuşuyorsun.”
Ahmet; “Sadaka veren insanların halini hiç görmedin mi? Biraz para verdikleri için daima mütebessimdirler.”
Âdem; “Çok doğru. Bir parça veriyorlar sonra da Tanrı’dan fazlasını istiyorlar.

Utanmaz Adam 1961 10/10 puan vererek bu filmi izlemenizi öneriyorum. Evet 10/10/puan 😊

 

Zoraki Milyoner – 1963

Orhan Günşiray Yeşilçam’da şımarık jön furyasında sönmeyen bir yıldızdır. Bu filmin varlığından bile haberim yokken Filiz Akın, Kadir Savun, Öztürk Serengil ile ilgi çekici bir film olmuş. Filiz Akının gençliği de Gülşen Bubikoğlunun gençliğini döver atar. Film çok iyi ama normal seyrinde giderken film içine 1963 Artist Mecmuası Yıldönümü görüntüleri de eklenmiş ve sırıtmamış. Suzan Avcı, Talat Gözbak, Suna Pekuysal, Atıf Yılmaz, Hüseyin Baradan, Muhterem Nur, Zeki Müren, Eşref Kolçak, Aziz Nasmacı, Tevhit Bilge, Sadettin Erbil, Semih Serezli, Suphi Kaner, Göksel Arsoy, Ahmet Mekin, Reha Yurdakul, Fikret Uçak, Ekrem Bora, Fatma Girik, Mualla Kaynak, Şükran Sabuncu film içinde Artist mecmuası için eğlenmeye gelenler… Zeki Müren’in tam paşa olması ve halkın içinde oturması birde şarkı patlatması güzeldi. Türk film arşivciliğin de saklanması gereken bir film… 1963 Türk film yıldızlarının gecesi kalite akarken 2020 de Türk filmi çevirenler toplansa aynı etkiyi vermeyecektir.

10/8 luk klasik güzel bir film

Zorlu Damat -1962

Ayhan Işık Türk Sinemasının en iyilerindendir ama 100 filmi varsa 50 tanesini izlememişimdir. Bu da onlardan bir tanesi. Zorlu Damat 1962… Yıllar evvelinden gelen klasik yeşilçam filmlerinden bir tanesi.. Bir kere izle unut filmi değil ve müzikleri ile güzel. Ayhan Işığı Hayri Esen seslendirmiş ve Hayri Esenin’de kısa bir rolü var. Mücap Ofluoğlu’da Hayri Eseni seslendirmiş. Türkan Şorayı ise Adalet Cimcöz seslendirmiş. Hep yabancı izlemekten sıkılanlar için ideal film. Ayhan Işık jilet gibi…

Murphy’nin Kanunları – Murphy’s Law

İlk izlediğim Charles Bronson filmi Murphy’nin Kanunlarıdır. Vhs Türkçe Dublajlı halini de saklıyorum. Ahmet Şahin ağabeyimizin seslendirmesi ile muazzam bir film olur. Charles Bronson aktör olmasaydı mutlaka polis olurdu. Halen sinemada Charles Bronson gibi intikam alan bir aktör gelmedi. Murphy’nin Kanunları denenmemiş oyunculuğu ile görmediğiniz heyecanlı sahneleri ile tekrar tekrar izlenecek bir sinema filmi. Gece çekimleri, ormanlık arazi, kavga dövüş sahneleri enfes. Charles Bronson üstadımızı rahmet ile anarken Charles Bronson sen biz oldukça unutulmayacaksın diyorum.

Murpy’nin Kanunları harika bir Polisiye..10/9

 

The Great Hypnotist – Tedavi 2014

Şans eseri keşfettiğim bir sinema şöleni… Umarım yeniden çekilmez. Müthişti, inanılmazdı, çok muhteşemdi. 10/20 desem az kalır. Klasik gibi ama değil. Sonu ise insan gibi bitti. Geç olmadan izleyin derim.

The Great Hypnotist -10/9

Police Story – Polis Hikâyesi

Tüm gün Hong Kong Sinemasının Kralı Jackie Chan ustamızın çocukken binlerce kez izlediğim “Police Story – Polis Hikâyesi” film serisini izledim. Genç Jackie her zaman ki gibi mükemmeldi. Polis Story serisi konusu ve aksiyonu ile başyapıt. Fimin özgün müziği ise tartışılmaz. 2004 yılında ki Yeni Polis Story Jackie Chanin EN iYi filmi. İlk kez izledim. Ancak 2013 Polis Story film çekmek için çekilen Jackie’nin EN KÖTÜ filmi diyebilirim. Kamera arkası daha komik ve eğlenceliydi. Puan ile Sıralayacak olursam

Polis Story 1 10/ 8
Polis Story 2 10/8
Polis Story 3 10/8
Polis Story 4 10/9
Polis Story 5 10/10
Polis Story 6 10/2

Sanırım ilk kez izlediğim 2004 New Police Story filmi mükemmel çekim hikâyesi kurgusu oyunculuğu ile mükemmeldi. Bu kurgu ile devam edilseydi harika filmler izlermişiz. Sonuç olarak en sevdiğim filmi 5. Film oldu. Süper Polis hikâyesini nesil değiştiği için saçmalatıp hikâyeyi değiştirmeseler daha çok aksiyona doyacaktık.

 

Brewster’s Millions 1985

Montgomery Brewster beyzbol takımı oyuncusudur. Bir gün zengin amcasının kendisine 300 milyon dolar bıraktığını öğrenir. Fakat olayda bir pislik vardır. Brewster’ın bu parayı alabilmesi için ilk önce 30 milyon doları tam bir ayda harcaması gerekmektedir. Kulağa kolay gelse de, birçok saçma sapan işe para yatırıp kaybetmeyi uman Brewster sürekli para kazanmaktadır. Gece gece aklıma gelen çocukluğum da TRT 1’de izlediğim enfes bir komedi.

Brewster’s Millions 10/8

Bonus : Fırtına Anı

 

Zaman Makinesi filmleri klişelerine son… Netflix’in en harika filmiydi. Bu mantık zekice düşünülmüştü. Seslendirmesi de harikaydı. Figen Sumeli, Rüzgar Aksoy, Timur Çayır, İskender Bağcılar seslendirmesi ile mutlaka izlenmeli… 10/9 iyi filmdi.

 

Facebook Yorumları