Yıllar 1983’ü gösterdiğinde ilk dinlediğim albüm Edip Akbayram’ın 1982 yılında çıkan “Nice Yıllara Gülüm” albümüydü. O albümü 5 yaşında olmama rağmen Tahsin amca dediğim babamın bir akrabasının, oğullarının Bakırköy’de bir çarşının alt katında açmış oldukları plakçıda kendim seçmiş, dinlemiş ve kasete kayıt ettirmiştim.

Eve geldiğimde ve o yıl içerisinde en çok dinlediğim albüm bu olmuştu ve akabinde Attila Atasoy’un 1981 yılında Avare albümü gelmişti. Bu iki albümde benim adeta baş ucu albümüm oldular. Nice Yıllara Gülüm’ü yıllar sonra kaset ve CD olarak da edindim. Nice Yıllara Gülüm’de çalan davulcu Saygun Arpalı daha sonradan idolüm oldu ve kendisi ile tanışma imkanım oldu. Bas gitarist İsmail Soyberk’le tanıştık, ikisi de şeker gibi insanlar harika müzisyenler. Tabi yıllar sonra Attila Atasoy’la da tanıştım oda adam gibi adam harika bir solist.

Kısaca demek isterim ki bu müzik adamları bana hayatta çok fazla olmayan düzgün insan kavramını ve düzgün müzik adamı nasıl olunur onu öğretti.

Edip AkbayramAtilla Atasoy

Facebook Yorumları