Merhaba, öncelikle teşekkür ederiz röportaj teklifimizi kabul ettiğiniz için. Sizi daha yakından tanımak isteyenler adına Ayşe Saran kimdir, bahsedebilir misiniz?

Selamlar İstanbul doğumluyum, yaklaşık on yılı aşkın süredir şarkı söylüyorum. Seslendirme yapıyorum ve jingle müzikleri seslendiriyorum. İki tane albüm yayınladım şimdi ise yeni single’ım ‘Bazen’ çıktı. Şimdi bir de çok keyifli bir Youtube kanalım var, gezip tozduğumuz ve müzik yaptığımız bir kanal.

Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu olduğunuzu biliyoruz. Peki, müziğe geçişiniz nasıl oldu?

Üniversite okurken bizim okulun müzik bölümünden de alabildiğim kadar müzik dersi aldım ek olarak. Çocukluğumdan beri ailem vasıtasıyla hep müzikle iç içeydim zaten. Üniversitede kendi grubumu kurdum ve sonra da müzikten hiç kopmadım zaten.

Son olarak MFÖ’nin “Bazen”ini yeni tekliniz olarak sevenlerinizle, dinleyicilerle buluşturdunuz. Şu ana kadar aldığınız tepkiler nasıl, beklediğiniz gibi mi?

Çok güzel tepkiler aldım ve bu konuda keyfim yerinde. Bazen’in düzenlemesi Özgen Akçetin’e ait. Özgen ile birlikte müzikal anlamda bambaşka ve çok zengin bir yolda ilerlediğime inanıyorum. Eylül ayında yeni single’ım çıkacak, şu an onunla uğraşıyoruz.

Bazen’e klip de geldi aynı zamanda. Peki, kliple ilgili aldığınız geri dönüşler nasıl?

Klip gayet pozitif bir klip oldu. Yönetmenliğini Özgen Akçetin üstlendi. Kendi fikir ve imkanlarımızla yaptığımız tertemiz bir iş oldu. Şu an seksenbin’e yakın izlenmiş Youtube’dan, bu da gayet iyi bir izlenme.

Kavga Başladı ve Rüyadan Kaçış’tan sonra Bazen ile dinleyicilerin karşısına çıktınız. Peki, yeni bir albüm düşüncesi var mı yeni tekliden sonra? Bizi sürprizler bekliyor mu?

Albüm yok şu aşamada. Her üç ayda bir yeni single çıkartacağım, böylece sürekli bir üretim halinde olacağım, bir müzisyenin sürekli üretmesi daha güzel bir yol. Eylül ayında çok ama çok aşık olduğum bir şarkı var, sözlerini her şeyini yazdık, Temmuz ayında stüdyoya gireceğiz, çok heyecanlıyım.

Sevdiğiniz ya da etkilendiğiniz müzisyenler, gruplar var mı müziğinizi yaparken?

Bilen bilir çok sıkı bir Korn hayranıyım ama müziğimi birebir etkilediğini söyleyemeyeceğim. Katatonia çok severim, onlardan etkileniyorum üretim aşamasında, çok zengin melodileri olan bir grup, zira soundlarını da çok beğenirim.

Ayrıca jingle çalışmalarınızın da olduğunu biliyoruz. Bu konuda şu an herhangi bir çalışmanız var mı?

Hayatımı reklam müzikleri ve seslendirmeden kazanıyorum zaten. Neredeyse her gün stüdyodayım diyebilirim. En son yayınlanan işlerimden; Pepsi , Atasay, Koton jinglellarını seslendirdim. Daha yayınlanmayı bekleyen epeyce iş var.

 

Peki, uzun yıllardır bu sektörün içerisinde birisi olarak şu anki müzik piyasasını nasıl buluyorsunuz? Sizin yaşadığınız zorluklar var mı?

Bence müzisyenlerin kaderini müzik kanallarının belirlediği dönem çok şükür bitti. Artık herkes müziğini özgürce Youtube üzerinden paylaşabiliyor. Fakat geçen gün yeni single’ımın PR süreci sırasında herkesin çok yakından tanıdığı bir kişinin radyo programında yeni çıkanları çalmak için para istediğini öğrendim, epeyce güldük. Hiç takılmıyorum bu tarz şeylere. Eğer popüler müzik yapmıyorsanız işler zor tabii ama mühim olan istikrarlı bir şekilde devam etmek, ben kaç yıldır müzikle uğraşıyorum, neler gördüm neler duydum ama çok da takılmadım zorluklara, müziğimi yapmak istiyorsam zaten kimse mani olamaz.

Sizi sahne çalışmalarında, konser ya da festivallerde de görebilecek miyiz? Belli olan bir programınız var mı bizlere bahsedebileceğiniz?

Yeni single ile birlikte konserler olacak. Sosyal medya hesabımdan takip edebilirsiniz.

Son olarak Çerezzine okurlarına ve dinleyicilerinize neler söylemek istersiniz?

Çok teşekkür ederim çok başarılar dilerim, sizler gibi özgün içerikleri olan oluşumlara ihtiyacımız var.

Çerezzine ailesi olarak tekrar teşekkür ederiz.

 

 

Facebook Yorumları