Ruhumuzun temel gıdası olarak adlandırdığımız müzik, içinde barındığı zenginlikler ile gerçek anlamda da ruhumuza her zaman hitap etmeyi başarmış bambaşka bir dünyadır adeta…
Barındırdığı zenginlikler arasında her ne kadar saklı bir hazine gibi bazen arka planda kalmış olsalar da vokalistlerin yeri de her zaman ayrıdır.

90’lı yıllarda başlayan pop furyasında bir çok albümün kapağında adı geçen dönemin en iyi vokalistlerinden biri de hiç şüphesiz Tuba Önal olmuştur. Saprano kategorisinde en iyi sese sahip  isimlerden biri olan Önal, dönemin yüzden fazla reklam müziğinin de seslendirmesini yapmıştır. Çok sayıda ünlünün de vokalistliğini üstlenen isim, zamanında Ajda Pekkan başta olmak üzere bir çok kişi tarafından Türkiye’nin Celine Dion’u olarak nitelendirilmişti.

Güçlü sesi ile geçte olsa albüm yapma kararı alan değerli isim, 1999 yılı başında çıkarılması planlanan albümünü, yayınlayacak olan müzik şirketinin iflas etmesi üzerine 1999 yılının Ekim ayında Kiss Müzik etiketi ile çıkarabilmiştir.
Aksiliklerin peşini bir türlü bırakmadığı Önal, albümünün çıkışından kısa bir süre sonra  geçirdiği trafik kazası nedeniyle de yaklaşık iki yıl müziğe ara vermek zorunda kalmıştır.
Dönüşü her ne kadar hayal edildiği gibi olmasa da, yaşadığı bu olumsuzluklar karşısında dimdik ayakta durmayı başaran Önal, tedavisinin ardından üç yıl sonra Mısır’da düzenlenen 3. Uluslararası Müzik Festivalinde ülkemize ikincilik kazandırarak dönmüştür.
Günümüzde vokal dışında farklı sahnelerde de yer almaya devam etmektedir.

Facebook Yorumları