Can Ömer Uygan & Netam - Günaydın

Land of Session, Kam ve Gevende gruplarının kurucularından Can Ömer Uygan’ın, farklı müzisyenlerle bir araya gelerek gerçekleştirdiği bir müzikal deney projesi.

Proje kapsamında yayınlanacak “Land of Session: Live at Müze Gazhane” isimli ilk albüm, Uygan’ın Netam’la birlikte verdiği konser kayıtlarından oluşuyor. Albüm, Can Ömer Uygan’ın, trompetle derin ilişkisini ve melodik ozanlığını, elektronik müziği canlı olarak icra edebilen Netam’ın, kalıplaşmış türlerin dışında bir müzik üretmesini sağlayan yaklaşımıyla harmanlıyor. İkili, kendilerine has bakış açılarıyla birbirlerinin müziklerini yeniden yorumluyor; belli temalar etrafında hareket eden, -kendi tanımlarıyla- “doğaçlama-elektronik” bir müzikal deney ortaya koyuyorlar.

Albümden ilk tekli “Günaydın”, Gülbaba Records etiketiyle yayında!

Can Ömer Uygan & Netam – Günaydın Dijital Medya Platformları
Spotify
Apple Music
Deezer

Can Ömer Uygan Sosyal Medya Hesapları
Instagram

Netam Sosyal Medya Hesapları
Instagram

Land Of Session Sosyal Medya Hesapları
Instagram

Netam Biyografi

Netam

Müziğin sürekli değişen ve gelişen yapısını yansıtan Netam, farklı enstrümanları ve synthesizer’ları hayatın içinden kaydettiği seslerle harmanlayarak, kalıplaşmış türlerden sıyrılan bir müzik üretmeye çalışıyor.

Doğaya bir ağıt niteliğindeki “Toprak” şarkısı ile iyi bir çıkış yakalayan Netam; elektronik, funk ve etnik unsurlar barındıran düzenlemelerini klavye ve trompet gibi enstrümanlarla canlı olarak performe ediyor.

Can Ömer Uygan Biyografi

Can Ömer Uygan

Türkiye’nin köklü progresif rock grubu Gevende ve Anadolu motiflerini kendine has deneysel caz/rock bir tavır ile harmanlayan Kam gruplarının kurucularından olan Can Ömer Uygan, çocukluk yıllarında İzmir Devlet Opera ve Balesi Çocuk Korosunda’ki eğitimi sırasında Carmen Operasında korist olarak yer aldı ve profesyonel müzik hayatına başladı (1989 – 1993).

Lisans eğitimini Anadolu Üniversitesi Dev. Konservatuvarı Üflemeli ve Vurmalı Çalgılar Ana Sanat Dalı’nda Mehmet Erten (1998 – 1999) ve Erden Bilgen’in (1999 – 2006) sınıflından mezun olarak tamamlayan Uygan, çalışmalarına İmer Demirer, Yahya Dai, Gerassimos İoannidis, Marvin Stam, Bill Mays, Rich Illman, Vincent DiMartino, Matthias Kamps, John Hangstrom, Graham Nicholson gibi isimlerle yurtiçi ve yurt dışında devam etti.

2007 yılında İstanbul B.B. Kent Orkestrası Tarihi Türk Müziği Topluluğunun kuruluş döneminde de yer alan Can Ömer Uygan bugüne kadar Okay Temiz, Kalben, Francois Lindemann, Netam, Yasemin Mori, Pinhani, Korhan Futacı, Şirin Soysal, İzzet Kızıl, Replikas, Emin Fındıkoğlu, Senem Diyici, Ayyuka, Şenol Küçükyıldırım, Şevket Akıncı, Mircan Kaya, Jean-Pierre Smadj, Mark Alban Lotz, Anadolu Nefesli Quartet, Candaş Şişman (Görsel), Tobias Klein, Alain Blesing, Mark O’Leary, Julian Bonequi, Jürg Solothurnmann, Benjamin Skeeper, Tom Freyer, gibi isimlerle de sahne ve albüm çalışmaları gerçekleştirdi. Uygan, eğitim dönemi ve sonrasında bazı kısa film ve tiyatro projelerinde de müzisyen/oyuncu olarak yer aldı. Bugüne kadar deneysel, psychedelic folk, free jazz, pop, etnik, Tarihi Türk Müziği ve Klasik Batı Müziği projeleri ile New York, Amsterdam, Londra, Belçika, Berlin, Atina, Tebriz, Cakarta (Endonezya), Katmandu, Xiamen (Çin) gibi dünyanın bir çok yerinde sahne aldı.

Facebook Yorumları