Tekrar merhabalar Çerezzine okurları! Tahmin edebileceğiniz gibi bu ayki makalem biraz gecikti, bunun nedeni, gereksiz yere tekrarlanarak gündemi uzun bir süre işgal eden Yerel Seçimler. Ancak nihayet seçimi sorunsuz  tamamlayabildik ve yaz sezonunun başladığı şu günlerde rahat bir nefes aldık her şeyin güzel olmasıyla beraber.

Bu ayki konumuz henüz birkaç gün önce Gırtlak Kanserine yakalandığını öğrendiğimiz Dave Mustaine’in efsane grubu Megadeth’in ikonik maskotu Vic Rattlehead.

Gelin hep beraber, kurulduğu günden bu yana Megadeth’in albümlerinin kapaklarını süsleyen Rattlehead’in tasarımını inceleyelim.

Orijinal tasarımı Dave Mustaine tarafından yapılan ve ilk çizimi gene Mustaine tarafından çizilen Rattlehead ilk olarak 1984 yılında demo kayıt olarak piyasaya sürülen Last Rites’da Skull Beneath The Skin parçasında karşımıza çıkar. Bu parça hemen ardından 1985 yılında grubun ilk albümü Killing Is My Business’de tekrar yeraldığı gibi, aynı albümün kapağında da Rattlehead hayranların karşısına ilk defa çıkar.

Rattlehead tasarım olarak kemiklerin ve mekanik parçaların içiçe geçmesiyle bilimkurgu bir etki yaratan ve içinde korku unsurları ihtiva eden bir görsel kimliğe sahiptir. 1986 yılında Rattlehead tasarımı sanatçı Ed Repka tarafından yeniden ele alınır, ve Peace Sells… But who’s Buying? (1986) Albümünde bu yenilenmiş tasarım kullanılır. Rattlehead artık tam anlamıyla vücuda gelmiş, karakteri daha çok ortaya çıkarılmış bir Humanoid figür olarak karşımızdadır.  Rattlehead konsept olarak bir Post-Apokaliptik (Mahşer Sonrası) Emlakçi olarak düşünülmüştür.  Nitekim Peace Sells albümünde bu konsepte uygun olarak Birleşmiş Milletler binasının yıkıntıları arasında “For Sale” (Satılıktır) ilanını elinde tutmaktadır.

Daha sonra, Rattlehead’in görsel karakteri korunarak, her farklı albümde kariyerine yeni meslekler eklenmiştir.  So Far, So Good… So What! (1988) Albümünde bir Termo-Nükleer askeri subay, No More Mr.Nice Guy (1989) albümünde Radyoaktif bir sızıntının içinden mutasyona uğramış  olarak çıkan bir Undead Mutant,  Rust In Peace (1990) albümünde ise ABD hükümetleri içinde gizlice yapılanan Uzaylı istilasını destekleyen bir hükümet görevlisi yada bakan olarak karşımıza çıkmaktadır.

Kariyerinin her farklı albümde değişmesi ve farklı bir şekilde karşımıza çıkması tıpkı daha önce bu köşede incelediğimiz Iron Maiden grubunun maskotu Eddie gibi hayranlarının gözünde Rattlehead’i taze tutmuştur.

Hem bir önceki ay makalemizde tanıttığımız Eddie, hemde bu ay beraber incelediğimiz Rattlehead, Heavy Metal (Megadeth için Thrash Metal tanımını yapmak daha doğru olur) ile görsel sanatta Surrealizmin (Gerçeküstücülüğün) nasıl iç içe geçtiğinin ideal birer örnekleridir.

Facebook Yorumları