En büyüğü 20 yaşında. Bu işe aşkla başlayıp, inançlarıyla devam etmek istiyorlar. Ekim ayında teklileri “DEVİR”le farkındalık yaratan genç grubumuza kısa bir röportaj teklifi sunduk. Sağolsun bizi kırmadılar. Yeni ekibimiz Detrimental ile birlikteyiz!

RA: Merhabalar. Öncelikle sizleri tanıyabilir miyiz?

F.Y.: Ben Furkan Yılmaz. Grubun bateristiyim. 6 yıldır bateri çalıyorum. İstanbul Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde okuyorum.

T.H.B.: Ben Taha Metehan Beşikci. Grubun ritim gitaristiyim. 3 yıldır gitar çalıyorum. 12. Sınıf öğrencisiyim. Samsunluyum! Yavuz Çetiiin! (Gururla gülümseyerek)

O.Y.: Ben Ozan Yüzer. Grubun solo gitaristiyim. Eskişehirliyim. 4 yıldır gitar çalıyorum. 12. Sınıf öğrencisiyim.

U.K.: Ben Umut Kapaklıkaya. Grubun vokalistiyim. İzmirliyim. Eskişehirde yaşıyorum. 12. Sınıf öğrencisiyim.

T.T.: Ben Tuncay Tokat. Grubun bas gitaristiyim. 2 yıldır bas gitar çalıyorum. Eskişehirliyim. 12. Sınıf öğrencisiyim.

RA: Çok memnun oldum arkadaşlar.
Grup nasıl kuruldu arkadaşlar? Biraz bahsedebilir miyiz?

F.Y.: Üniversite sınavı ve tercihler sonrası kalan zamanlarda solo davul çalışıp, eski gitaristimizle (Fatih Gürsoy) görüşüyordum. 2016 Temmuz ayında “Grubu kuralım bir şeyler yapalım” dedim. Stüdyoya girdik.

RA: Hemen mi? (Tutamadım kendimi sözünü kestim gülümseyerek 😊)

F.Y.: Hemen abi (Gülerek 😊) Toprak diye bir arkadaşımız var. Eskidendir dostluğumuz ve müzik yaptığım bir dostum. Stüdyoda bize vokal olarak eşlik etti. Üç kişiyle stüdyoya girdik. Toprak söz yazıyordu. Eski üyemiz Fatih ve bende riff ve trafik üzerine yoğunlaşıyorduk. “Bedlam” şarkısının temellerini böyle attık. Toprak müzikle ilişiğini kesince, bizde Fatihle grubu tamamlamaya çalıştık. Taha Metehan ile tanıştık. Grubumuza dahil oldu. Metehan gelince “Bedlam” şarkımıza yoğunlaştık. Metehan, yakın arkadaşı Tuncay’ı gruba davet etti. Tuncay’da katılınca her şeye hazırdık ama vokal yoktu. Biz de vokalsiz enstürmantal beste yaptık. “Bedlam” şarkımız hazırdı. Son olarak gruba Umut’u davet ettik. Umut davetimizi kabul edip gruba katılınca, ekibi tamamlamış olduk. Şubat 2018’de Bedlam ve Hep Yanımda’yı kaydettik. Mart 2018’de ikisinide yayınladık. Mayıs 2018’de Atayurt Okullarında ilk sahnemizi aldık.

RA: Detrimental ismine nasıl karar verdiniz?

F.Y.: Adı belirlemek uzun sürdü. Bir çok kişiye sorduk. Bunların yanı sıra müzik için, sahne için çok uğraştık. Şansımız yaver gitmedi. Ağır, garip eleştirilerle çok kapı kapandı yüzümüze. Bu yüzden “Detrimental” olsun dedik.

RA: Yerli yabancı olarak örnek aldığınız gruplar sanatçılar var mı?

F.Y.: Rahmetli Yavuz Çetin‘in ayrı yeri var. Gruplar arasında özellikle Pentagram, tekniklerini beğendiğimiz Murder King ve Sails Of Serenity.

RA: Gelecek hakkında planlarınız nedir? Bir çok Rock sanatçısı ve gruplar, maddiyattan dolayı zor zamanlar geçiriyor. Bunlara sebep olarak; ilgisizlik ve bilgisizlik olduğunu düşünüyorum. İlgi olmaz ise; devam mı edeceksiniz, yoksa düzene ayak mı uyduracaksınız?

U.K.: Planlarımız yaptığımız müzikle, sergilediğiniz duruşla Türkiye’de Metal/Rock müziği ileri taşımak istiyoruz. Bu işi yürekten yapıyoruz. Kazandığımız para yok zaten. Maddiyat olarak bakmıyoruz. Para sıkıntısından dolayı müzik bırakılmaz abi! İlgi olmazsa, ya da azalırsa yenileneceğiz. Hiç ilgi görmezsek ne yapacağımızı bilmiyoruz. Şunu bilmenizi isterim, müzik her zaman hayatımızda olacak.

RA: Buradan cımbızla bir şey çekmek istiyorum. “Metal/Rock Müzik” diyorsunuz. Sizce Metal Müzik bağımsızlığını mı ilan etti? Yoksa Metal Müzik, Rock Müzik türü mü?

U.K.: Metal Müzik bağımsız bir tür. Ülkemizde Rock Müzik değer görmezken, Metal Müzik hiç görmüyor. Bu yüzden ülkemiz için ikisini bir anda kullanmak uygun. Metal/Rock 🤘

RA: Türk Rock neredeydi, nereye gidiyor sizce?

U.K.: Türk Rock, üretken ama ilgisiz. Ülkemizde saçma bir müzik anlayışı var. Estürmental alt yapıya bakılmıyor. Türk Rock sanatçıları üretiyor ama dinlenmeden çöpe atılıyor. Ön yargılar çok. Hep birlikte yıkmamız lazım.

RA: Rockaabi ile aranızda nasıl bir bağ var?

U.K.: Rockaabi ile “Bedlam” sayesinde tanıştık. Parçamıza destek ararken Rockaabiye denk geldik. Beğendiler, sohbet koyulaştı. Bizimle ilgili planları olduklarını söylediler. Söylemekle de kalmadılar. Her şey göründüğü gibi.
Rockaabi, Metal/Rock kültürünü, Türkiye’de canlandırmak isteyen bir sayfa değil, bir KURULUŞTUR! Her türlü desteğe hazırlar. Bunun en büyük örneğiz biziz. En küçük ihtiyacımızda bile yanımızdalar. Rockaabi’ye çok teşekkürler.

RA: Asıl biz teşekkür ederiz emekleriniz için. Son bir soru. Son parçanızda vermek istediğiniz mesaj nedir?

F.Y.: Bu şarkı için çok çalıştık siz de biliyorsunuz. Toplumumuzda yaşanan kadına şiddet, çocuk istismarı gibi iğrenç olaylara toplum olarak çözüm bulmamız lazım!
Bunun için farkındalık yaratmak istiyoruz. Bu iğrenç olayların kesin çözüme kavuşmasını anlattık. Kadın şiddeti suçtur!”

RA: Arkadaşlar çok teşekkürler. Yolumuz açık olsun. Desteğimiz her zaman sizinle. Çok bilinçlisiniz teşekkürler.

Facebook Yorumları